YSK Üyesi Yakupoğlu: Kanunlara göre yalnızca adaylar ve partiler seçim kuruluna başvurabilir

YSK’nın Adana Uğur Mumcu Meydanını öncelikli olarak Cumhurbaşkanı’na tahsis etmesi hem usul hem de esas yönüyle kanunsuz. Bu itiraz tartışmalı kararın alındığı toplantıda CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu tarafından yapıldı. Ulusal Kanal’a konuşan Yakupoğlu miting meydanını kullanma hakkının Vatan Partisi’ne ait olduğunu vurguladı. “Seçilme hakkının kısıtlandığını" belirten YSK üyesi Yakupoğlu, Cumuhurbaşkanı artık siyasi bir aktör olduğunu “YSK'nın da kararıyla bu durumu teyit ettiğini söyledi.

YSK’nın AdanaUğur Mumcu Meydanını öncelikli olarak Cumhurbaşkanı’na tahsis etmesi hem usul hem de esas yönüyle kanunsuz. Bu itiraz tartışmalı kararın alındığı toplantıda CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu tarafından yapıldı. Ulusal Kanal’a konuşan Yakupoğlu miting meydanını kullanma hakkının Vatan Partisi’ne ait olduğunu vurguladı. “Seçilme hakkının kısıtlandığını" belirten YSK üyesi Yakupoğlu, Cumuhurbaşkanı artık siyasi bir aktör olduğunu “YSK'nın da kararıyla bu durumu teyit ettiğini söyledi.

YSK bu zamana kadar örneği görülmemiş tartışmalı bir karara imza attı. YSK, Vatan Partisi’nin Adana’da miting yapacağı meydanı öncelikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kullanımına açtı. Bu kararın aldığını toplantıda CHP'nin YSK temsilcisi olan Mehmet Hadimi Yakupoğlu önce usul itirazında bulundu.

Yakupoğlu Ulusal Kanal’a toplantının ayrıntılarını anlattı.

Anayasa'ya göre seçim döneminde partilere hiçbir kısıtlamanın yapılamayacağını belirten Yakupoğlu, "Vatan Partisi’nin seçilme hakkı engellenmiştir" dedi.

Yakupoğlu, kararın ardından Cumhurbaşkanlığı makamı için tarafsızlık iddiasının bittiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

adana erdoğan vatan partisi ysk uğur mumcu