Ergenekon hakimleri HSYK'ya şikayet edildi

Ergenekon davasında gerekçeli kararı açıklayan Ergenekon hakimleri HSYK'ya şikayet edildi. Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Hüseyin Vural Vural'ın şikayet dilekçesinde, gerekçeli kararın avukatlardan önce basına verilmesinin suç olduğu belirtildi.

Ergenekon hakimleri HSYK'ya şikayet edildi

Ergenekon davasında açıklanan gerekçeli karar tartışmaları da beraberinde getirdi.

Davaya bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri, görevi kötüye kullanma ve tarafsızlık ilkesine aykırı hareket etme gerekçesiyle HSYK'ya şikayet edildi. Şikayeti Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Hüseyin Vural Vural adına Avukat Hüseyin Ersöz yaptı.

HSYK'ya yapılan şikayette, gerekçeli kararın kısa karardan 8 ay sonra açıklandığı hatırlatıldı. Bu sürede cezaevindeki tutukluların haklarının ihlal edildiği belirtilerek, "görevi kötüye kullanma" suçunun işlendiği ifade edildi. Geçen süreye rağmen Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun "gerekçeli kararın eksik yazıldığı" yönündeki ifadesine de vurgu yapıldı.

Avukatların son 1 haftada Silivri'deki adliye binasına alınmadığı hatırlatılan şikayet dilekçesinde, gerekçeli kararın önce gazetecilere verildiği ifade edildi. Dilekçede, "Basının özel davetle çağrılarak kararın avukatlardan önce onlara dağıtılması, taraflı ve husumet besler bir yaklaşım olduğuna kuşku bulunmamaktadır" denildi. Hakimlerin tarafsızlıklarını kaybettikleri vurgulandı.

Hakimlerin gazetecilere yaptıkları açıklamalara da şikayet dilekçesinde yer verildi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin "Mahkemeler bağımsızdır. Talimat almaz. Karar Türk milleti adına verilmiş bir karardır" sözlerinin Başbakan Erdoğan'a yanıt niteliğinde olduğu, bunun da siyasi değerlendirme kapsamında olduğu ifade edildi.

Bu nedenlerle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ile Üye Hakimler Sedat Sami Haşiloğlu ve Hüsnü Çalmuk hakkında soruşturma başlatılması istendi.

ulusalkanal.com.tr

hsyk karar ergenekon hakim basın