Tekirdağ ve Sinop'a bayramda turist akını

Kurban Bayramı'nda Tekirdağ ve Sinop yerli turist akını yaşadı. Tekirdağ plajları tatilcilerle doldu. Mutlu kent Sinop'ta ise konaklama tesisleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Tekirdağ ve Sinop'a bayramda turist akını

Kurban Bayramı'nda Tekirdağ plajlarına yerli ve yabancı çok sayıda turist akın etti. Mavi bayraklı Tekirdağ plajları, temiz suyuyla çok sayıda turisti ağırlıyor.

Sıcaklar nedeniyle denize girmek isteyen tatilciler, Marmaraereğlisi, Şarköy, Altınova, Kumbağ ve Mürefte plajlarını tercih etti. Şarköy ilçesinde bulunan 6 mavi bayraklı plaj, "deniz-kum-güneş" üçlemesini seçen tatilcilerle doldu.

Tekirdağ, ekstrem sporlar ile kamp ve karavan turizmini tercih edenlerin de gözdesi. Yamaç paraşütü ve ekoturizm imkanları da sunan Tekirdağ'da ziyaretçiler, doğayla iç içe zaman geçirme imkanı buldu.

Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Sinop da Kurban Bayramı yoğunluğu yaşadı. TÜİK verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı Sinop'taki konaklama tesisleri tamamen doldu. Rezervasyon yaptırmadan giden çok sayıda kişi de çadır ve araçlarında konaklamak zorunda kaldı.

Dört günlük tatil süresince kente 60 bin araç girişi oldu. Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi ile Erfelek Tatlıca Şelaleleri önünde uzun araç ve yaya trafiği oluştu.

Türkiye'nin en kuzey noktası olan İnceburun ve Akliman gibi turizm merkezlerini de çok sayıda kişi gezdi.

60 bin olan kent nüfusu bayramda 200 binlere dayandı. Polis ekipleri kent genelinde sık sık denetim yaptı.

ulusal.com.tr

Tekirdağ Deniz Sinop