Polis tahrik olursa başınızdan vurabilir!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bir kişinin polis kurşunuyla hayatını kaybettiği davada tartışma yaratacak bir görüş bildirdi. Başsavcılık, olay sırasında polise taş atılmasını ağır tahrik sayarak polise ceza indirimi uygulanmasını istedi. Hukukçular, yasalara göre kamu görevlilerine tahrik indirimi uygulanamayacağı görüşünde

Polis tahrik olursa başınızdan vurabilir!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ölüme sebebeiyte verme iddiasıyla yargılanan bi polisin davasında bildirdiği görüş tartışma yarattı.

Olay anında polise taş atıldığını belirten Başsavcılık, bu durumun polisi tahrik ettiğini savunarak, polisin tahrik indiriminden faydalanması gerektiği görüşünü savundu.

Savcılık bu görüşünü davanın temyiz edildiği Yargıtay 1'inci Dairesine tebliğ etti. Karar bu şekilde onanırsa, bundan sonra benzeri olaylar için de emsal olacak.

Ancak hukukçular Başsavcılıkla aynı görüşte değil. "Tahrik indirimi"nin vatandaşlar için uygulandığını belirten İstanbul Barosu Genel Sekreteri Hüseyin Özbek, kamu görevlilerine tahrik indirimi uygulanamayacağını vurguladı.

Özbek, kararın Anayasa'ya da aykırı olduğu görüşünde.

Hüseyin Özbek, Yargıtay 1'inci Dairesinin bu şekilde bir karar almaması gerektiğini söyledi.

HABER: DENİZ ADALI

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

yargıtay