'Suriyelilerin telefon faturalarını da biz ödeyeceğiz' haberlerine açıklama

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 'Suriyelilerin telefon faturalarını da biz ödeyeceğiz' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı açıklandı

'Suriyelilerin telefon faturalarını da biz ödeyeceğiz' haberlerine açıklama

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Suriyelilerin telefon faturalarını da biz ödeyeceğiz" başlığı ile haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün yaptığı telefon arama kartı alımı ihalesinin maksatlı olarak çarpıtıldığını, kamuoyuna asılsız ve gerçek dışı bilgilerle servis edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar yer aldı:

"Söz konusu ihale, ülkelerindeki şiddet ve savaş ortamından kaçarak topraklarımıza sığınan Suriyeli misafirlerimiz için değil, Geri Gönderme Merkezleri'mizde sınır dışı edilmek üzere tutulan ve kendi maddi imkanlarıyla iletişimini sağlayamayan sınırlı sayıdaki yabancıları kapsamaktadır. Amaç bu kişilerin kendi konsoloslukları ve ülke makamlarıyla belge temini için görüşmelerinin sağlanarak haklarında yapılan sınır dışı etme işlemlerinin hızlanmasını sağlamaktır.

Ayrıca haberde iddia edildiği gibi telefon kart alımı ihale bedeli milli bütçeden değil, AB hibe fonundan karşılanmıştır."

ulusal.com.tr

suriye içişleri bakanlığı