Trivago ve Tripadvisor da TÜRSAB’ın hedefinde

Tatil planı yapanların dünya çapındaki otel ve pansiyonlara ulaşmasına aracılık eden Booking.com sitesinin Türkiye'deki faaliyetlerini mahkeme kararı ile durduran TÜRSAB, diğer sitelere karşı da harekete geçti. TÜRSAB Alman trivago ve Amerikalı tripadvisor gibi sitelerin de Türk vatandaşlarına hizmet vermesinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Trivago ve Tripadvisor da TÜRSAB’ın hedefinde

Yıllardır sancılı bir süreçten geçen turizm sektörü, şimdi de TÜRSAB'ın uluslararası turizm sitelerine karşı başlattığı girişimi tartışıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, doğrudan oteller aracılığı ile tatilcilere ucuz tatil imkânı sağladığı gerekçesi ile Booking.com sitesine karşı haksız rekabet mücadelesi başlatmıştı.

Mahkeme kararıyla Türklere Türkiye'de ucuz tatil imkân sağlamasının önüne geçen Seyahat Acentaları Birliği'nin hedefinde şimdi de Alman trivago ve Amerikalı tripadvisor gibi diğer internet siteleri var.

TÜRSAB, mahkeme kararını emsal karar gerekçesi ile diğer internet sitelerine de gönderecek, uymayanlar hakkında da yasal yola başvuracak.

Seyahat Acentalarının Birliğinin bu girişimi küçük otel ve pansiyon sahipleri arasında rahatsızlığa yol açtı.

ulusalkanal.com.tr

türsab