Suç oranını azaltan robot

Amerikan bilim adamları önemli bir buluşa imza attı. Yeni tasarlanan bir robot kameralı kayıt sistemiyle güvenlik güçlerine pek çok suça mücadele etme imkanı sunacak. Robotun suç oranını yarı yarıya azaltacağı ileri sürüldü.

Suç oranını azaltan robot

Boyu bir buçuk metre ağırlığı 136 kilogram. 360 derece görüş alanı olan video kamera sistemine sahip. Amerikan bilim adamlarınca tasarlanan robotlarla sokaklardaki suç oranı azaltılmak isteniyor.

Uzmanlar, robotun dakikada 300 araç plakasını okuyabilen optik bir sistemi olduğunu açıkladı. Robot ayrıca kimyasal ve biyolojik silahları da tespit edebiliyor.

Robotu üreten şirketin uzmanlarından William Santana Li Amerika’da robot siparişleri için uzun bir bekleme listesi oluştuğunu söyledi. Li “Başka ülkelerden de robot güvenlik güçlerine talep var” dedi.

"Yakında dünya nüfusu 9 milyara çıkacak" diyen Li mevcut olan güvenlik mekanizmaları ve polis teşkilatlarının insanlara yetmeyeceğini ve söz konusu robotların yardımına ihtiyaç duyulacağını belirtti.

Li’ye göre, şirketin tasarladığı robotlar polislerin sağ kolu olabilir. Amaç, bu robotların devriye gezdiği yerlerde suç oranını yarı yarıya azaltmak.

ulusalkanal.com.tr