Şehit polis için mezun olduğu okulda gıyabi cenaze namazı

MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Nefize Özsoy için 2007'de Eğitim Fakültesi'nden mezun olduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi içinde yer alan Turan Mildon Camii'nde, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehit polis için mezun olduğu okulda gıyabi cenaze namazı

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu, polis memuru Nefize Özsoy için bugün ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi Turan Mildon Camisi önünde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazı öncesi şehit polis için masa oluşturuldu. Üzerine Türk bayrağı serildi. Şehit polis memurunun fotoğrafıyla, karanfiller masaya bırakıldı. Helallik alınmasının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Şehit için dua edildi. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, rektör yardımcıları, akademisyenler, öğretim üyeleri, polis memurları ve öğrenciler katıldı. Konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, şunları söyledi:

"Daha önce üniversitemizden mezun ve vatani görevini yaparken şehit düşmüş asker olarak öğrencilerimiz oldu. Bunlar bizi diğer şehitlerimiz kadar üzüyor. Aynı zamanda biraz daha üstümüze düşen vazifeyi daha fazla hatırlıyoruz. Özellikle yetiştirdiğimiz burada eğitim görmüş öğrencilerimizi ülkemiz adına ayrıca bir minnet duyuyoruz. Onları da yad etmek istiyoruz. Dün ben 2007 mezunu öğrencimiz Nefize kardeşimizin babasını aradım. Üniversitemiz adına taziyelerimizi ilettim. Başsağlığı diledim. Allah'tan rahmet diledim. İnşallah o hep yüce dinimizin yüce kitabımızın söylediği gibi Allah şehitlerimizi cennetle mükafatlandıracaktır. Kendisine Nefize kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve bütün milletimize baş sağlığı diliyorum."

Çanakkale Valisi Hamza Erkal da konuşma yaptı; şunları söyledi:

"Bizim en büyük sıkıntımız birlik ve beraberlik içinde tüm ülke olarak hareket edemememizdir. Şuan bizim verdiğimiz şehitler niçin. Yine kendi içimizden bu topraklarda yaşayan Kürt kardeşlerimizin o bölücüler vasıtasıyla kışkırtılmasıyla ortaya çıkan bu kargaşa bu şehitlerimizi veriyoruz. Bizim en büyük problemimizi birlik ve beraberlik içinde hareket edemememizdir. Eğer biz tek vücut, tek yumruk olabilseydik hiç kimsenin bizi içimizi karıştırma şansı olamazdı. Ben sonuç itibariyle sadece bu kız kardeşimiz için değil, tüm şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm memleketimize başsağlığı diliyorum. Ve ÇOMÜ ailesine de özellikle baş sağlığı diliyorum."

DHA