Uzaktan eğitimin içeriğine tepki

Yeni tip koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime başlayan öğrencilere verilen derslerin içeriği tepkiye neden oldu. İdam görüntüleri izletilen çocuklara, şimdi de "babasından beddua aldığı için kuşa dönüşen bir çocuğun" hikayesi anlatıldı. Duruma tepkili olan öğretmenler de bilimsel, laik ve çağdaş eğitime vurgu yaptı.

Uzaktan eğitimin içeriğine tepki

Uzaktan eğitimde anlatılan bilim dışı içeriklere tepki ler yükseliyor.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında milyonlarca öğrenci 23 Mart'ta uzaktan eğitime başladı. Ancak uzaktan eğitimde öğrencilere verilen derslerin içeriği ve izletilen görüntüler tartışmalara neden oldu. Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in idam görüntülerinin ardından tepkilere neden olacak yeni bir görüntü daha çıktı.

Türkçe dersinde öğrencilere bir konu ve bu konunun ana fikrinin ne olduğu anlatıldı. Konu kısmında, “Babasından bağ kalan bir delikanlının cimriliği nedeniyle babasının bedduası sonucu kuşa dönüşmesi” örneği verildi. Bu konun ana fikrinin de “Cimrilik yapmak insanın elindekileri de yitirmesine sebep olur” görüşü savunuldu.

Ders içeriklerine yönelik eğitim camiasından da tepki gecikmedi. Öğretmenler, bilimsel, çağdaş eğitime vurgu yaptı.

Ulusal Kanal'a konuşan Eğitim-İş 1 Nolu Şube Başkanı Turgay Kaçan, ders anlatan öğretmenlerin nasıl seçildiğine de işaret etti.

Öte yandan Kaçan, eğitime ara verilmesinin özel okullardaki durumu hatırlattı, “kamuculuk” çağrısında bulundu.

ulusal.com.tr

koronavirüs uzaktan eğitim