Kamu işçisinin zam pazarlığında geri sayım: Gözler enflasyon rakamlarında

Yaklaşık 700 bin kamu işçisinin alacağı zam oranları için geri sayım başladı. Yılın ilk 6 ayına ait enflasyon rakamları 5 Temmuz’da açıklanacak. Merakla beklenen enflasyon rakamlarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve işveren taraflarıyla görüşecek.

Kamu işçisinin zam pazarlığında geri sayım: Gözler enflasyon rakamlarında

Haber: Seda Akyüz

Kamuişçilerinin zam pazarlığı için gözler enflasyon rakamlarına çevrildi.

Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin emekçinin 2021-2022 yıllarında alacağı zam oranları için zam pazarlığına sayılı günler kaldı. İşçi tarafını temsil eden Türk-İş, bu yıl Hak-İş ile birlikte ortak bir teklif hazırladı. Teklifte, ilk altı ay için yüzde 20'lik zam artışı talep edildi.

Kamu işçilerinin toplu sözleşme süreci için artık enflasyon rakamları bekleniyor. 5 Temmuz’da yılın 6 ayına ait enflasyon rakamları açıklanacak.

BAKAN, İŞÇİ VE İŞVEREN TARAFLARIYLA BİR ARAYA GELECEK

Bu rakamların açıklanmasının ardından kamu işçilerinin zam görüşmeleri hareketlenecek. Ulusal Kanal’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Bakan Vedat Bilgin enflasyon rakamlarının incelenmesinin ardından bu hafta tarafları davet edecek.

HEYETLER SUNUM YAPACAK

İşçi ve işveren taraflarının taleplerini yüz yüze dinleyecek olan Bakan Bilgin, Çalışma Genel Müdürlüğü heyetinin de ekonomiye ilişkin sunumlarını ele alacak. Bakan, bu yılın ilk altı ayında gerçekleşen ve gelecek yıl hedeflenen enflasyon rakamlarını değerlendirecek.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu da enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası kendi taleplerini kamuoyuna duyuracak.

zam enflasyon Kamu türkiş işçi vedat bilgin çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı işveren hakiş kamu işçileri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu kamu işçisi enflasyon rakamları zam pazarlığı kamu işçisi zam kamu işçisi zam oranları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Bilgin Çalışma Genel Müdürlüğü