Has ekip Köşk'e taşındı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Köşk ekibini oluşturuyor. Yeni ekipte yer alan isimler çok tanıdık. Erdoğan, Başbakanlık döneminde birlikte çalıştığı, Mustafa Varank, Mücahit Arslan, İbrahim Kalın gibi isimleri Köşk'e taşıyor.

Has ekip Köşk'e taşındı

Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık'ta birlikte çalıştığı ekibi Köşk'e çalışıyor.

Habertürk'ün haberine göre, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde özel kalem müdürü olarak görev yapan Hasan Doğan, aynı görevi "Büyükelçi" sıfatıyla Köşk'te de yürütecek. Başbakanlık müsteşar yardımcısı İbrahim Kalın da büyükelçi ünvanıyla Cumhurbaşkanlığı yardıcısı olarak görev yapacak.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığını Lütfullah Göktaş yapacak. Göktaş Erdoğan'ın Başbakanlık'ta da basından sorumlu başmüşavirdi.

Erdoğan'ın konuşma metinlerini hazırlayan Aydın Ünal ve Başbakanlığı boyunca en yakındaki isimlerden biri olan Mustafa Varank da Köşk'te başdanışman olarak görev yapacak.

Yeni görevlendirmede dikkat çeken bir başka isim de Mücahit Arslan. Erdoğan'ın özel başdanışmanı olan Arslan, Köşkte de resmi görev üstlenmeyecek ancak yine özel danışman olacak.

Kamuya ait taşınmazların satışı, kiralanması, tahsisi ve devrinden sorumlu Başbakanlık Müşaviri Şenal Kazancı da başdanışman olarak görev yapacak. Savaş Şafak Barkçin ve Yiğit Bulut da Erdoğan'ın Köşk'teki ekibi içinde yer alacak.

Öte yandan, Meclis'te yaptığı basın toplantısıyla itirazlarını sıralayan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2015 seçimlerine kadar Erdoğan'ın gayrı resmi danışmanı olarak görev yapacağı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr