TBMM'de yeni dönem 17 Kasım'da başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 26’ncı döneme ilişkin taslak çalışma takvimini siyasi parti gruplarına gönderdi. Buna göre; Meclis Genel Kurul’unda 17 Kasım’da yemin töreni düzenlenecek. Yeni hükümet için güven oylaması da 28 Kasım’da yapılacak.

TBMM'de yeni dönem 17 Kasım'da başlıyor

26’ncı döneme ilişkin taslak çalışma takvimi Meclis Başkanlığı tarafından siyasi parti gruplarına gönderildi.

Buna göre, Yüksek Seçim Kurulu kesin seçim sonuçlarını 12 Kasım’da ilan edecek. Kesin sonuçların ilanını takip eden 5’inci gün, yani 17 Kasım saat 15:00’te Meclis Genel Kurulu çağrısız toplanacak. Bu birleşimde yemin töreni düzenlenecek. Oturumu yine en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal yönetecek.

Yemin töreninin hemen ardından Meclis Başkanlığı’na adaylık müracaatları alınacak.

17 Kasım’da ayrıca 63’üncü Hükümet Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a istifasını sunacak. Cumhurbaşkanı 64’üncü Hükümeti kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verecek. 18 Kasım’da da Hükümet kurulacak.

Meclis Başkanlığı seçiminin üç turu 22 Kasım’da yapılacak ve bu tarihte Meclis Başkanı seçilecek. Aynı gün, başkanlık divanı ve ihtisas komisyonlarının üye dağılımı yapılacak. 23 Kasım’da hükümet programı okunacak. Hükümet programının görüşülmesi ise 26 Kasım’da olacak.

Yeni hükümet için 28 Kasım’da da güven oylaması yapılacak.

ulusalkanal.com.tr