İran’dan kritik görüşme

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yarın Ankara’yı ziyaret edecek. Kritik ziyarette, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ve üst düzey yetkililerle görüşecek olan Zarif’in ajandasında ise Irak ve Suriye’de yaşanan son gelişmeler yer alıyor. Görüşmede, iki ülke IŞİD’e karşı mücadeleyi masaya yatıracak, ayrıca Rusya’nın Suriye krizinin çözümü için yaptığı önerileri tartışacak.

İran’dan kritik görüşme

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif yarın Ankara’da kritik bir ziyaret yapacak. Mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ve üst düzey yetkililerle görüşecek olan Zarif’in ajandası ise kabarık.

İki ülke heyetlerinin Irak ve Suriye’de son zamanlarda yaşanan olayları ele alacağı öğrenildi. Görüşmede ayrıca Rusya’nın Suriye’deki kriz ile ilgili çözüm önerileri ve IŞİD’e karşı mücadele de masaya yatırılacak.

Zarif’in ziyaretinin, İncirlik’in ABD’ye açıldığı, PKK’nın terör saldırılarının arttığı ve TSK’nın Kuzey Irak’a hava operasyonlarının olduğu günlere denk gelmesi dikkat çekici olarak yorumlanıyor.

İran basını Zarif’in nükleer müzakerelerin sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamaya atıfta bulunuyor. İran bakanının anlaşma sonrasında “Bölge ve komşu ülkelerle bağlarını güçlendirmek amacıyla” Irak, Katar ve Kuveyt’e gittiğini hatırlatan İran basını, Türkiye ve ardından Lübnan’a yapacağı ziyaretin de bu kapsamda olduğunu dile getiriyor.

Zarif’in bölge ülkelerine yapacağı ziyaret sonrası Moskova’yı ziyaret edeceği de belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr