ABD ve Rusya, BMGK'nin Türkiye'yi kınamasına onay vermedi

Avrupa Birliği üyesi 5 ülke Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı. Türkiye'nin kınanmasını istedi. Rusya ve ABD kararı veto etti. Öte yandan Avrupa kamuoyu Barış Pınarı harekâtı sonrası Türkiye'nin NATO üyeliğini tartışıyor. Fransız Le Figaro gazetesinin yaptığı ankette halkın yüzde 89.9'u Türkiye'nin NATO'ya üye olmamasını istedi.

ABD ve Rusya, BMGK'nin Türkiye'yi kınamasına onay vermedi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden Türkiye'nin kınanmasına onay çıkmadı.

AB üyesi 5 ülke, Barış Pınarı Operasyonu ardından Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı. İngiltere, Fransa, Almanya, Polonya ve Belçika Türkiye'ye kınama verilmesini istedi.

Kapalı yapılan oturumda Rusya ve ABD veto haklarını kullandı. Türkiye'nin kınanmasına onay vermedi.

İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika ve Polonya, bir araya gelerek ortak açıklama yaptı. Türkiye'nin askeri operasyonundan "derin endişe" duyulduğu ifade edildi. Türkiye'ye tek taraflı operasyonunu durdurması çağrısı yapıldı.

Alman Sol Parti Federal Meclis Grup Başkanı Dietmar Bartsch, Barış Pınarı Operasyonu'nun ardından Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Türkiye'nin acil olarak Barış Pınarı Harekâtı'nı durdurup bölgeden çekilmesi gerektiğini söyledi. Macron operasyonun bölgedeki IŞİD terörünü canlandıracağını iddia etti.

Fransız Le Figaro Gazatesi ise Türkiye'nin NATO'dan çıkarılsın mı diye bir anket düzenledi. Gazetenin internet sitesinde başlattığı ankette şu ana kadar 67 bin 600 kişi oy kullandı. Katılımcıların yüzde 89.9'u Türkiye NATO'dan çıkarılsın dedi. Ankete katılanların yalnızca yüzde 10.1'i hayır dedi.

ulusal.com.tr

abd rusya