Kim Jong-un'dan anlamlı karar

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, bu ay uzaya uydu fırlatmak için uzun menzilli yeni bir füze denemesi yapacağını duyurdu. Kim Jong-un'un füze denemesini babası Kim Jong-il'in doğum gününe denk getirmesi bekleniyor.

Kim Jong-un'dan anlamlı karar

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, bu ay uzaya uydu fırlatmak için yeni bir uzun menzilli füze denemesi yapacağını duyurdu.

Uluslararası Denizcilik Örgütü, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü gibi kurumlara verilen bilgide füze denemesinin bu ay yapılacağı belirtildi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin uluslararası kurumlara yaptığı bilgilendirmede uydu fırlatma tarihinin 8 - 25 Şubat günleri arasında yapılacağı kaydedildi.

ANLAMLI KARAR

Uzmanlar, uydu fırlatma tarihinin, Kim Jong-un'un babası Kim Jong-il'in doğum günü olan 16 Şubat'a denk getireleceği görüşünde.

Çin'in Kore Yarımadası Sorumlusu ve 6'lı Görüşmeler Temsilcisi Wu Dawei, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklar, Kore yönetimine muhtemel uzun menzilli füze denemeleri yapmaktan çekinmesi yönünde Pekin yönetiminin mesajını götürdüğünü ileri sürdü.

Füze deneme kararı, Güney Kore'de rahatsızlığa neden oldu. Seul yönetimi, uydu fırlatma bahanesi ile askeri amaçlı uzun menzilli füze denemesi yapılacağı görüşünde. Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk'ten yapılan resmi açıklamada, Kim Jong-un füze denemesi yapması halinde büyük bir bedel ödemek zorunda kalacağı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr