Çocuk istismarını araştıracak komisyon kuruluyor

Maclis'teki 4 partinin çocuk istismarı araştırma komisyonu kurulmasında anlaşmaya varmasının ardından komisyon kuruldu. Gece meclis hareketliydi. MHP'nin "komisyon kurulsun" önesi Tükiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda reddedildi. Ancak daha sonra bir açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, partilerin mutabakata vardığını ve araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.

Çocuk istismarını araştıracak komisyon kuruluyor

Çocuk istismarı konusu Türkiye Büyük Millet Meclisin’de tartışma yarattı.

MHP, çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapılması konusunda meclis'e önerge verdi.

MHP'nin grup önerisi üzerinde söz alan CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Son olarakta Karaman'daki Ensar Vakfı'nda yaşanan tecavüz skandalını hatırlattı. Tüzel kişilikler ve şahısların, ilkokul ve ortaokul seviyesinde yurtlar ya da bu tür evler açamayacaklarını belirten Karabıyık, illegal olan bu yerlerin de denetlenemediğini söyledi. CHP'li Karabıyık, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için komisyon kurularak konunun araştırılmasını istedi.

Tükiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın, MHP'nin çocuk istismarının araştırma önerisini milletvekillerinin oyuna sundu. Aydın'ın, önerinin kabul edilmediğini açıklaması üzerine, muhalefet milletvekilleri sonuca, alkışla tepki gösterdi.

Muhalefet AKP'lileri "hayır" oyu vermek ile suçladı.

Bu gelişmelerden sonra açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, partilerin araştırma komisyonu kurulması ve konunun incelenmesi konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. Bostancı, çocuk istismarıyla ilgili ortak bir araştırma önergesi verileceğini belirterek, "Genel Kurulunda görüşülerek araştırma komisyonu kurulacak" dedi.

Dört siyasi parti AKP, CHP, MHP ve HDP’nin, “cinsel istismarı araştırmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla” bir meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeleri birleştirilerek kabul edildi.

Buna göre Meclis’te yeni bir araştırma komisyonu kurulacak.

ulusalkanal.com.tr

tbmm meclis çocuk istismarı