ABD'de koronavirüs salgını 24 saatte 2 bin 91 can aldı

ABD'de Kovid-19 salgınında son 24 saatte vaka sayısı yarım milyonu aşarken, ölenlerin sayısı 2 bin 91 artarak 18 bin 777'ye yükseldi.

ABD'de koronavirüs salgını 24 saatte 2 bin 91 can aldı

Yarım milyondan fazla vak’a 19 bin sınırında ölü sayısı. Amerika Birleşik Devletleri makası giderek açıyor. Ülkedeki Kovid-19 vak’a sayısı 11 Nisan itibariyle yarım milyonu geçti. Son 24 saatte 2 bin kişi hayatını kaybetti. Böylece ölü sayısı 19 bine yaklaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, hasta sayısının düştüğünü söyledi; “İlk tahminlerin aksine 100 binden daha az kişinin öleceği bir döneme doğru ilerliyoruz. 60 bin seviyesinde kalırsak, inanılmaz olur” dedi. Trump ile birlikte kameralar karşısına geçen Doktor Deborah Birx (DEBRA BÖRKS ) de “henüz zirveyi görmedik” uyarısı yaptı. Birx, “salgının ne boyutta olduğunu henüz bilmiyoruz bu buz dağının sadece tepesi mi, yarısı mı ya da üçte biri mi henüz bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

The Washington Post gazetesi, Trump’ın ekonomik faaliyetleri 1 Mayıs’a kadar yeniden başlaması için strateji arayışı içinde olduğunu yazdı. Trump, işsizlik rakamları ve piyasaların durumunun başkanlık koltuğuna zarar verdiğini düşünüyor. Bu nedenle ülkedeki çoğu iş yerini ay sonundan önce açmaya çalıştığı belirtiliyor.

Trump’ın stratejisi sağlık camiası endişeyle karşıladı. İş yerlerinin vaktiden önce açılmasının felaket olacağı değerlendiriliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nü “Çin yanlısı” olmakla suçlayan Trump, örgüte verilen 500 milyon doların kesilmesiyle ilgili gelecek hafta karar verecek. Trump ayrıca, ABD’de Kovid-19 olan ve sınır dışı edilenleri geri almayı kabul etmeyen ülkelere vize yaptırımı uygulayacaklarını açıkladı.

Bu arada ABD ordusu koronavirüs ile mücadelede görev alması için 800 bin eski askeri göreve çağırdı. 25 bin eski askerin dön çağrısına olumlu yanıt verdiği belirtildi.

Kansan eyaletinde de bir cezaevinde isyan çıktı. Cezaevindeki Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle çıktığı iddia edilen isyan bastırıldı.

abd ölü sayısı