Suriye BM'nin o planını eleştirdi!

Suriye, Birleşmiş Milletler'in barış planını eleştirdi. İnsani yardım için koridor oluşturulması ve ateşkes önerilerini desteklediklerini açıklayan Suriye Başbakanı Vail El Halaki, planda bazı maddelerin Suriye'nin çıkarlarına ve egemenliğine aykırı olduğunu söyledi.

Suriye BM'nin o planını eleştirdi!

Suriye Başbakanı Vail El Halaki, İran Haber adlı televizyona yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletler'in Suriye planıyla ilgili ülkesinin görüşlerini aktardı.

İnsani yardım ulaştırılması için koridor kurulması ve ateşkesin sağlanması gibi maddelere Suriye'nin desteğini açıklayan Halaki, itirazlarını da dile getirdi. Suriye Başbakanı, bazı maddelerin Suriye'nin milli çıkarları ve egemleğine aykırı ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Rusya ve İran'ın Suriye için sundukları barış planlarına gönderme yapan Vail El Halaki, Suriye krizinin sadece Suriyeli gruplar arasında diyalogla çözülebileceğine dikkat çekti.

2015 yılı Suriye için belirleyici bir yıl olacağını ifade eden Suriye Başbakanı, terörün temizleneceğini vurguladu.

"Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün'ün artık Siyonist İsrail'i düşman olarak görmüyor" diyen Halaki, bölge ülkelerinin Batı adına Suriye'deki teröre destek verdiklerini söyledi. AKP Hükümeti'nin politikalarını eleştiren Halaki, Türkiye topraklarının teröristler için bir eğitim merkezi ve güvenli bir yer haline geldiğini de kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

suriye bm