Özdemir İnce'ye 'vıttırıvızzık' soruşturma

Aydınlık gazetesi Yazarı Özdemir İnce'nin geçen Eylül ayında Kaynak Yayınları'ndan çıkan “Cehaletin Rönesansı” isimli kitabına soruşturma açıldı. Özdemir İnce ise soruşturmaya “Vıttırıvızzık” yorumunu yaptı.

Özdemir İnce'ye 'vıttırıvızzık' soruşturma

Yalçın Karabina'nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada İnce'nin dini değerleri aşağıladığı öne sürüldü. Karabina savcılığa gönderdiği dilekçesinde din büyüğü olarak Said Nursi'yi gösterdi.

'Cumhuriyet ve devrim düşmanı Said Nursi'

Soruşturma kitaptaki şu ifadeler üzerine başlatıldı:

“Asrın meczubu, Cumhuriyet ve devrim düşmanı Said Nursi'nin”, “Filmde bir mehdiye dönüştürülen Said, gerçekte tam anamıyla bir meczup”, “Said Nursi, Şeyh Said ve avanesi, Seyyid Rıza ve avanesi, İskilipli Atıf Hoca gibi müseccel Cumhuriyet ve devrim düşmanları bu iktidar tarafından aklanmaktadır”, “Said Nursi safsatasının”, “Said Nursi tam anlamıyla megaloman ve mitoman”, “Bu insanlar nasıl oluyor da bir zırcahilin yazdıklarına inanıyorlar?”

Şikayet dilekçesinde Said Nursi'nin din büyüğü olarak gösterilmesini ve açılan soruşturmayla ilgili aradığımız Özdemir İnce, Vıttırıvızzık diyorum. Bunu lütfen büyük puntolarla yazın” yorumunu yaptı.

Aydınlık

aydınlık gazetesi özdemir ince sait nursi