'Ergenekon'da eksik yargılama'

Ergenekon tutuklusu Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "2004 tarihli MGK kararının yayınlanmasıyla, Ergenekon davasında eksik yargılama yapıldığı bir kez daha ortaya çıktı" dedi. Başbuğ, yargılama sırasında Başbakanlık'tan istenen o kararın, mahkemeye gönderilmediğini hatırlattı. Başbuğ açıklamasında; "HSYK, Yargıtay Başkanlığı ve Anayasa Mahkemesi’nin ne düşündüğü merak edilmektedir" ifadesini kullandı.

'Ergenekon'da eksik yargılama'

25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararıyla ilgili bir açıklama da Ergenekontutuklusu Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan geldi.

Başbuğ, MGK kararının ortaya çıkmasıyla, Ergenekon davasında eksik yargılama yapıldığının bir kez daha belgelendiğini belirtti.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Avukat İlkay Sezer'in 16 Eylül 2011'de, bu MGK kararının da aralarında olduğu bazı belgelerin dosyaya getirilmesini istediğini hatırlattı. Ancak mahkemenin istediği bu belgelerin, Başbakanlık tarafından dosyaya gönderilmediğini vurguladı.

İnternet Andıcı'nın da buna benzer kararlarla oluşturulduğunu belirten Başbuğ, Mahkemenin, bu belgeleri incelemeden karar verdiğini belirtti.. Başbuğ, "eksik inceleme ile verilmiş olan kararın vahameti net olarak ortaya çıkmaktadır" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

hsyk ergenekon anayasa mahkemesi ilker başbuğ tutuklu MGK