Güney Çin Denizi’nde sular ısınıyor

Güney Çin Denizi’nde gerginlik artıyor. Amerika, Çin'in pasifikteki suni adalarından endişe duyuyor. Bu bağlamda Amerika Savunma Bakanı Carter, bölgedeki uçak gemisi USS Theodor Roosevelt'i ziyaret edecek.

Güney Çin Denizi’nde sular ısınıyor

Çin'in Suni adalar inşa etmesinden rahatsız olan Amerika yeni bir hamleye hazırlanıyor. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, bölgede bulunan USS Theodor Roosevelt uçak gemisinin ziyaret etme kararı aldı. Carter, ziyareti “Washington yönetiminin Asya Pasifik bölgesinde dengeye verdiği önemin göstergesi” olarak yorumladı.

Pekin yönetiminin Pasifikte artan varlığından duyduğu endişeyi dile getiren Carter, Çİn'i gerilimin yükseltmekle suçladı.

Çin, geçen yıl Güney Çin Denizi'nde uçaklar için pistlerin yapılabileceği ve gemilerin demirleyebileceği büyüklükte suni adalar inşa etmeye başlamış, ABD ve Japonya, Pekin yönetiminin bu hamlesine tepki göstermişti.

ABD Donanması, son olarak bir savaş gemisini devriye için adaların bulunduğu bölgeye göndermiş, Çin yönetimi ise buna karşılık donanmasını harekete geçirmişti.

ulusalkanal.com.tr