Biden'a ilk kutlama CHP'den

ABD'nin başkanlık yarışına Türkiye'den ilk tepki CHP'den geldi. Rand raporunda yeni başkan Joe Biden'ın Türkiye politikalarında araç olarak gösterilen CHP'nin Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında tebrik mesajı yayımladı. Ankara adına resmi bir kutlama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Türkiye açısından bir şey değişmez. Beklentimiz, tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması'' dedi.

Biden'a ilk kutlama CHP'den

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Darbe ile değil seçim ile devireceğiz" diyen Demokrat Joe Biden'a ilk kutlamalardan biri CHP'den oldu.

CHP'nin Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD seçimlerini kazandığı duyurulan Joe Biden'i tebrik etti. Joe Biden’ın “Türkiye’deki muhalefeti destekleyeceğiz” diyen Biden için sosyal medya hesabından kutlama mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu ABD ile dostluk ve müttefik ilişkilerinin gelişmesini diledi.

Ankara ise temkinli. Resmi sonuçlar açıklanmadan zaferini ilan eden Biden için tebrik mesajı verilmedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye için değişen bir şey olmadığını söyledi. "Beklentimiz, tek taraflı yaklaşımlardan uzak kalınması'' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, isimlerin değil politikaların önemli olduğunu vurguladı.

ulusal.com.tr

chp abd erdoğan kemal kılıçdaroğlu joe biden Rand raporu