Yatağan işçisinin zafer rüzgarı Ankara'yı sardı

AKP'nin özelleştirme girişimlerini sonuçsuz bırakan Yatağan işçisinin zafer rüzgarı Ankara'yı sardı . Toros sokakta biraraya gelen on binlerce işçiye İşçi Partisi ve TGB üyeleri de katılınca Ankara'nın caddeleri "Hükümet istifa" sloganlarıyla inledi.

Yatağan işçisinin zafer rüzgarı Ankara'yı sardı

Yılmadılar, vazgeçmediler... AKP'nin Yatağan işçisine kurduğu barikat emekçinin zafer yürüyüşünü engelleyemedi. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı ayağa kalkan işçiler Ankara'yı "hükümet istifa" sloganlarıyla inletti.

Yatağan işçilerine destek vermek üzere Ankara'da birçok sendika ve kitle örgütü sabah saatlerinden itibaren Toros Sokak'ta toplandı. Alanda yerini alanlar arasında Türk-İş’e bağlı sendikalar, DİSK, KESK, TMMOB, CHP Milletvekilleri de vardı. İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği'yse yürüyüşe büyük bir kortejle katıldı.

İşçilerin önü, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı binası önüne gelmeden çok sayıda Çevik Kuvvet ve TOMA araçları tarafından kesildi.

Bu sırada Yol-iş sendikası üyelerinin verdiği tabutlu görüntü dikkat çekti.

Eylemde ilk konuşmayı Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptı, sandıkta hesap soracağız diyerek AKP Hükümetini işaret etti.

Tes-İş Sendikası Genel Başkan vekili Hasan Tahsin Yatağan işçisinin yol kapatmakla engellenemeyeceğini belirtti.

Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul'un hedefindeyse yandaş soygunu vardı, Akçul; termik santrallerin yandaşa peşkeş çekilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr