Portekizli yazar Perinçek'i yazdı

Portekizli siyaset bilimci, politikacı, yazar Bruno Maçaes orjinal adı "The Dawn of Eurasia" yani "Avrasya Şafağı" adlı kitabında, Avrasya gezilerini anlattı. Avrasya Tüneli başlığında Türkiye'ye de yer veren Maçaes, Vatan Partisi Lider Doğu Perinçek'in görüşlerine geniş ayırdı. Ocak ayında İngiltere'de basılan kitap, bu yaz Amerika'da yayınlanacak.

Portekizli siyaset bilimci, politikacı ve yazar Bruno Maçaes, Avrasya Şafağı adlı kitabında globalleşen yeni dünya düzeninin en iyi tanımını Avrasya olarak yapıyor.

Önce 70 sayfa üç başlık altında Avrasya kavramını ve tarihçesini anlatıyor. İkinci bölümde ise altı başlık altında altı ay kadar Avrasya'da gezilerini anlatıyor .

Avrasya Tüneli başlığında Türkiye'ye dair notlarını da paylaşan yazar, Türkiye'ye ne zaman geldiğini ve burdaki anılarını da anlatıyor.

Avrasya Tüneli başlığında 19 sayfalık bir bölümde yazar Türkiye'yi anlatıyor. Kitabın bu bölümünün 4 sayfasında Vatan Partisi Lider Doğu Perinçek'in görüşlerine yer veriyor Poretekizli yazar.

Vatan Partisi lideri ile nasıl tanıştıklarını ve görüşmelerini anlatıyor. Perinçek'in kendisini Avrasyacı olarak tanıtmasının nedenlerini yazıyor uzun uzun. Ve Perinçek'in hayatıyla ilgili bilgiler de veriyor.

Ayrıca Rusya Türkiye yakınlaşmasında Vatan Partisi'nin büyük bir rolü olduğunu vurguluyor.

Bruno Macaes'in kitabı orijinal adıyla 'The Dawn of Eurasia' kitabı 2018 Ocak'ta İngiltere'de basıldı. Yazın da Amerika'da basılacak.

Kitap basıldığı tarihten bu yana dergiler ve eleştirmenler tarafından çokça yazı kaleme alındı.

Lizbon Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi'nde eğitim gören ve doktorasını da burada tamamlayan Maçaes, hali hazırda farklı gazetelerde görüşlerini paylaşıyor.

ulusal.com.tr