PKK'nın canlı bombaları FETÖ'nün askeri darbe zemini için patlatıldı

Fethullahçı Terör Örgütü Ana Dava iddianamesi çıktı, iddianamede FETÖ ile PKK arasındaki ilişki gözler önüne serildi. İddianamede, PKK’nın canlı bombalarla düzenlediği eylemlerin amacının darbe girişimine zemin hazırlamak olduğu belirtildi.

PKK'nın canlı bombaları FETÖ'nün askeri darbe zemini için patlatıldı

FETÖ ile PKK ortak çalıştı... Bu çarpıcı tespit, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Fethullahçı Terör Örgütü Ana Dava iddianamesinde yer aldı.

Henüz darbe girişimi olmadan açıklanan iddianamede, FETÖ’nün darbe girişiminde bulunacağı ve PKK’nın da buna destek verdiği vurgulandı.

İddianamede, FETÖ’nün PKK’nın en büyük savunucularından biri olduğu, Genel ve yerel seçimler öncesinde PKK terör örgütüyle irtibat kurduğu, bu örgütün siyasi kanadını oluşturan partiye destek verip birlikte hareket ettiği belirtildi.

Her türlü terör örgütüne Fethullahçı bir yapılanmanın oluşturulduğu belirtilen iddianamede, PKK’nın şehir yapılanmasında çok sayıda FETÖ üyesinin görev aldığı, PKK’nın bu işbirliği dolayısıyla hiçbir cemaat kurumuna saldırmadığı, FETÖ’nün PKK’ya istihbarat sağladığı yazıldı.

İddianamede ayrıca, Fethullahçı terör örgütünün bir silahlı örgüt olduğu ve ülkede darbe girişiminde bulunabileceği bilgisi de yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

fetö pkk canlı bombalar