Almanya, teröristlere kalkan olmaya devam ediyor

Türkiye'nin, aralarında PKK ve DHKP-C'li teröristlerinde olduğu 136 iade talebinden sadece üçünü kabul eden Almanya, 110 teröristin iade edilmesi talebini ise reddetti. Almanya dışında 20 Avrupa ülkesinden 263 teröristin iadesi istendi. Bu taleplerden ise sadece 8'i kabul edildi.

Almanya, teröristlere kalkan olmaya devam ediyor

Avrupa, teröristlere kol kanat germeye devam ediyor.

Adalet Bakanlığı verilerine göre Avrupa Birliği ülkeleri arasında teröristlere en çok kalkan olan ülke Almanya oldu.

Türkiye, 2006'dan bu yana PKK, DHKP-C ve TKP/ML'lilerin de olduğu 136 terörisin iadesini istedi. Ancak Almanya, iade dosyalarından sadece üçünü kabul etti.

2007'de 2 PKK'lı terörist, 2008'de ise bir Hizbullahçı iade edildi. Bundan sonrada teröristlerin iadesine ilişkin hiçbir talebe olumlu yanıt verilmedi.

Almanya, Türkiye'nin terör nedeniyle talepte bulunduğu 110 dosyayı reddetti. 23 kişinin iadesi talebine ise henüz yanıt verilmedi.

Almanya'nın teröristlere kalkan olması, FETÖ'cülerinde bu ülke üzerinden Avruğpa'ya kaçmasına neden oldu. Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın da aralarında bulunduğu 22 FETÖ üyesinin iadesi talebine ilişkin hiçbir dosyaya henüz olumlu cevap verilmedi.

Türkiye, Almanya dışında 20 Avrupa ülkesinden 263 teröristin iadesini istedi. Bu taleplerden sadece 8'i kabul, 161'i ise rededildi.

FETÖ mensuplarına yönelik ise yargı kararıyla Almanya dışındaki 11 AB ülkesinden toplamda 37 örgüt üyesinin iadesine ilişkin talepte bulunuldu.

ulusalkanal.com.tr