'Türk Halkı, oyuna gelmeyecektir'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Eskişehir’de coşku ile kutlandı.

'Türk Halkı, oyuna gelmeyecektir'

Eskişehir’de ADD, ÇYDD, TGB, TLB, Vatan Partisi, Talat Paşa Komitesi ve Eğitim-İş, Adalar Migros önünde vatandaşlarla birlikte ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları attılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Sivil Toplum Örgütleri adına ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen bir açıklama yaptı.23 Nisan’ın dünyada ilk kez çocukların kutladığı bir bayram olduğunu ifade eden Akmen, “Yıllardır görkemli törenlerle kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, son yıllarda ne yazık ki aynı tarihe denk getirilen kutlu doğum etkinlikleri ile gölgelenmekte, kutlamalar basit gösterilerle geçiştirilmektedir” şeklinde konuştu.

“90 yılı aşkın bir süren beri uygulanmakta olan parlamenter sistem her fırsatta yıpratılmaktadır. Türk tipi Başkanlık aldatmacasıyla otoriter bir yönetim oluşturmak için yoğun bir harcanmaktadır” diyen Akmen sözlerini şu şekilde tamamladı: “Büyük bir güvenle ifade ediyoruz ki, Türk Halkı, bu oyuna gelmeyecektir. Türkiye’yi çağdaş ve laik değerlerden uzaklaştırarak tek adam yönetimine taşımaya çalışanlar asla başarılı olamayacaktır.”

Gizemgül Yavuz/ Eskişehir