Yargıtay'dan emsal ByLock kararı

Yüksek yargı, FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock'un davalarda delil olacağı yönünde bir karar verdi. Yargıtay 16'ıncı Dairesi, ByLock'un FETÖ silahlı terör örgütü mensuplarının kullanması amacıyla oluşturulduğunu saptadı. Dairenin ilgili kararında, "Programın tespiti halinde, kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olacaktır" denildi.

Yargıtay'dan emsal ByLock kararı

FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock, delil mi değil mi tartışmasına Yargıtay son noktayı koydu, programı delil saydı.

Yargıtay 16'ıncı Dairesi'nde görülen "Paralel Yapı" davasında eski hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer’in 10'ar yıl hapis cezası almasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı.

Gerekçeli kararda, ByLock programının FETÖ için oluşturulduğu vurgulandı, örgütten silahlı terör örgütü olarak bahsedildi.

"BYLOCK SUÇ DELİLİ SAYILDI: ByLock'un global bir uygulama görüntüsü altında münhasıran FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının kullanımına sunulduğu sonucuna varılmıştır. İletişim sistemi, bu suç örgütünün bir kısım mensupları tarafından kullanılan bir ağ olması nedeniyle, örgüt talimatı ile bu ağa dahil olunduğunun ve gizliliği sağlamak için haberleşme amacıyla kullanıldığının, her türlü şüpheden uzak, kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespiti halinde, kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olacaktır."

Diğer davalar için emsal oluşturacak ilgili kararda, ByLocktaki mesajlaşma şekilleri de anlatıldı. Fethullah Gülen'den "HE" koduyla "Hocaefendi" olarak bahsedildi belirtilen kararda, uygulamanın gizliliğine olan güvenden dolayı örgüt toplantılarının yapılacağı adreslerin uygulama üzerinden paylaşıldığına işaret edildi.

Yargıtay, hapis cezası alan Özçelik'in 405, Başer'in ise 459 kez sisteme bilinçli olarak giriş yaptığını da tespitinde yer verdi.

ulusal.com.tr

yargıtay bylock