Ulusal Kanal EBA destek noktasında

Uzaktan eğitim EBA TV’de devam ediyor. Evinde internet, bilgisayar, tablet veya televizyonu olmayan öğrenciler 1420 EBA destek noktasında uzaktan eğitime katılıyor. "21 Eylül’de yüz yüze eğitim başlayacak mı?" tartışmaları devam ederken Ulusal Kanal EBA destek noktasını görüntüledi. İşte ayrıntıları...

Ulusal Kanal EBA destek noktasında

Uzaktan eğitim sürerken alt yapı açısından imkânı olmayan öğrenciler EBA destek noktalarından faydalanıyor. 21 Eylül'de başlaması hedeflenen yüz yüze eğitimin nasıl olacağı ise hala tartışma konusu.

31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile birlikte yeni eğitim-öğretim yılı için ders zili çaldı.

Destek noktalarında sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyuluyor.

Öğrenciler mahallelerine en yakın olan EBA destek noktasını “uzaktanegitim.meb.gov.tr” internet sitesinden öğrenebiliyor.

Uzaktan eğitim devam ederken bir yandan da 21 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitime sayılı günler kaldı. Seyreltilmiş kademeli eğitimde hangi sınıfların okula gideceği tartışılıyor.

Ulusal Kanal’ın Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre sadece 1'inci sınıflar değil, anasınıfı ve 2'inci sınıflar için de bu formül uygulanabilir.

Eğitimciler bu nedenlerle özellikle birinci ve ikinci sınıflar için mutlaka yüz yüze eğitim formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

ulusal kanal eba