Türkiye uluslararası standartlarda ilk yerli aşısını üretti

Türkiye uluslararası standartlarda olan ilk yerli aşısını üretti. Tetanos ve difteri aşısına ilişkin müjdeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Koca, "Süreçler tamamen yerli imkanlarla tamamlandı'' dedi.

Türkiye uluslararası standartlarda ilk yerli aşısını üretti

Türkiye her alanda milli atılımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Müjdeyi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Türkiye Uluslararası standartlarda ilk yerli aşısını üretti.

Koca, yazılı açıklama yaptı. Yerelleşme ve millileşme politikası doğrultusunda Sağlık bakanlığının desteğiyle 2015 yılında başlayan çalışmaların ilk sonuçlarını verdiğini söyledi.

Fahrettin Koca, erişkin tipi tetanos-difteri aşısının tüm üretim süreçleri tamamen yerli imkanlarla tamamlandığını ve uluslararası standartlarda üretilen ilk yerli aşı olduğunu belirtti.

Koca, yüklenici firma Turk İlaç'ın, ilk dolumunu 2017’de yaptığını kaydetti. İyi Üretim Prosesi belgesi olan tesislerde, antijen üretimi de dahil tüm süreçlerin yerli imkanlarla tamamlandığını ve üretime geçildiğini aktardı.

Fahrettin Koca, gerekli kalite denetimleri yapılan ve uygunluğu onaylanan erişkin tipi tetanos-difteri aşısının ilk teslimatının Sağlık Bakanlığı'na yapıldığını duyurdu.

ulusal.com.tr

türkiye yerli aşı sağlık bakanlığı