Eğit-Donat yeniden başlıyor

Eğit Donat yeniden başlıyor. ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD’e karşı mücadele gerekçesiyle adına Suriyeli muhalifleri dedikleri teröristleri yeniden eğitip donatacaklarını açıkladı. Program daha önce de denenmiş ancak eğitilen teröristler Suriye’ye girer girmez etkisiz hale getirilmişti.

Eğit-Donat yeniden başlıyor

ABD öncülüğündeki IŞİD’e karşı koalisyon ülkelerinin eğit donat programı yeniden başlıyor.

Açıklama, Pentagon Sözcüsü Albay Steve Warren’dan geldi. Warren, daha önce de denenen ancak ara verildiği açıklanan eğit-donat programının yenisi kapsamında “onlarca” Suriyeli muhalif savaşçıya bugünlerde eğitim verildiğini söyledi. Ancak hangi grupların eğitildikleri açıklanmadı. Sadece eğitilen grubun nispeten küçük bir grup olduğu belirtildi.

Warren, yeni program çerçevesinde muhalif gruplara topluca eğitim verilmediğini, her birlikten birkaç kişinin eğitime alınıp tekrar birliklerine gönderileceğini, böylece diğerlerinin eğitim almış kişilerden faydalanacağını kaydetti.

Eğiti-Donat program için Pentagon, 500 milyon dolar bütçe ayırmış, program başarısız olunca ara verildiğini açıklamıştı.

Eğitilen gruplar önemli bir bölümü Suriye'ye girer girmez öldürülmüş diğerleri de terör örgütü IŞİD'e karşı savaşmayacaklarını açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

abd eğit donat yeniden başlıyor