Kılıçdaroğlu'ndan operasyonlara eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'ya yönelik operasyonları değerlendirdi. "Sorunu iyi bir strateji ile çözmezsek, sorun Türkiye'nin boyutlarını aşabilir" diyen Kılıçdaroğlu, bölgede bütün ülkelerin ajanlarının cirit attığını belirtti. Kılıçdaroğlu açılıma geri dönülmesi ve Meclis'te uzlaşma komisyonu kurulması çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan operasyonlara eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu kahvaltılda Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"AJANLAR CİRİT ATIYOR"

Kılıçdaroğlu, olayların Türkiye'nin boyutlarını aşabileceğini söyledi, "açılıma dönün" çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bölgede duygusal kopuştan söz ediliyor. Asıl tehlikeli olan bu. Ama iyi bir strateji ile çözmezsek sorun Türkiye’nin boyutlarını aşabilir. Doğu ve Güneydoğu’da bütün ülkelerin ajanları cirit atıyor. Somut önerimiz şu; TBMM'de ister iç tüzük değişikliği ile isterse bir yasal düzenlemeyle bir toplumsal uzlaşma komisyonu kurulması lazım. Bu komisyona siyasal partiler eşit sayıda milletvekili vermeli. Sorunun çözümünü parlamentoya taşımalıyız. Masaya oturduktan sonra masayı devirirseniz sorunun çözümünü zorlaştırırsınız. Ya hiç masaya oturmayacaktınız. Oturdunuz. Neden masayı devirdiklerini de kimse bilmiyor bakın" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı operasonları da eleştirdi. "Nereye gittiği konusunda ciddi kaygılarımız var." dedi.

Kılıçdaroğlu, yeni anayasa konusunda da değerlendirmelerde bulundu. "ilk 4 maddesi kırmızı çizgimizdir" söylemini sürdüren Kılıçdaroğlu, anayasa uzlaşma komisyonunun tekrar kurulabileceğini söyledi. "Zaten 60 madde vardı, ona büyük ihtimalle yargı bağımsızlığı ilave edilebilir. 70 küsur maddede uzlaşılabilir" dedi. Kılıçdaroğlu, bir kez daha "başkanlık sistemini konuşmaya hazırız" mesajı verdi.

ulusalkanal.com.tr