Erdoğan bu sefer de Andımız'ın yazarını hedef aldı

Başbakan Tayyip Erdoğan grup toplantısında açılım paketiyle ilgili konuştu. Türbanın kamuda serbest bırakılmasından övgüyle sözeden Erdoğan, türbanlı kamu çalışanlarını uyardı, "Provokasyonlara gelmeyin" dedi. Andımız'ı Hitler ve Stalin dönemi uygulamalarına benzeten Başbakan, Andın yazarı Reşit Galip'i hedef aldı. Erdoğan, "Reşit Galip, Türkçe ezan zulmünün de mimarlarındandır" dedi.

Erdoğan bu sefer de Andımız'ın yazarını hedef aldı

Başbakan Tayyip Erdoğan AKP Grubundaki sözlerine "Bugün yeni bir gün, yeni bir başlangıç" sözleriyle başladı.

Erdoğan, açılım paketine yenilerinin ekleneceğini söyledi. Başbakan, "Paket ne bir ilkitir ne de sondur. Bundan sonra güncellemeler olacaktır, ilaveler olacaktır" dedi.

Erdoğan, türbanı kamuda serbest bırakan yönetmelikle ilgili konuştu. Erğitimini yarıda bırakmış gözü yaşlı türbanlı kadınlardan bahseden Erdoğan, "Başörtülü çalışanşlarımza sesleniyorum. Süreci provoke etmeye çalıyanlar olabilir. Bu oyuna asla gelinmesin" dedi.

Erdoğan, Andımızın kaldırılmasıyla ilgili konuştu. Andımız'ı Soğuk Savaş günlerinden kalmış, Demir Perde ülkelerinde yaşatılmış bir uygulama olarak tanımlayan Başbakan, Türkiye'nin bu uygulamayı çok daha önce terketmesi gerektiğini savundu.

Erdoğan, Andımız'ın yazarı Reşit Galip'i hedef aldı. Başbakan, "Andımızın yazarı olan Reşit Galip, Türkçe ezan zulmünün mimarlarındandır" dedi. Hitler ve Stalin döneminde toplumu formatlamak için böyle uygulamalar yapılıyordu. Andımız gibi içeriği sorunlu, ırkçı, ayrımcı bir metin dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde okutulmamaktadır. Her sabah Türküm demekle Türk olunmaz, her sabah doğruyum ve çalışkanım demekle çalışkan olunmaz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr