Cemaate ABD'den destek

Fethullah Terör Örgütü soruşturması sürerken cemaate bağlı medya kuruluşlarının dijital yayın platformundan çıkarılmasına CHP, MHP ve HDP'li RTÜK üyeleri ile ABD'den tepki geldi. RTÜK üyeleri "Savcılık kararıyla kanal çıkartılamaz" görüşünü savunurken, ABD Dışişleri Bakanlığı kararın "endişe verici olduğunu" açıkladı.

Cemaate ABD'den destek

Bazı dijital yayın platformlarının Gülen Cemaatine ait televizyon kanallarının yayınlarına son vermesi ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Karara bazı RTÜK üyeleri tepki gösterdi. RTÜK'ün CHP'li üyesi Süleyman Demirkan ''Dijitürk ihlal yaptıysa hukuk ve yetkilerimiz çerçevesinde gerekeni yaparız. Bu iş platformun kapatılmasına kadar gidebilir. Tek gerekçe savcılık yazısı olamaz" '' dedi.

RTÜK'ün MHP’li üyesi Esat Çıplak ise "Kanalların platformdan çıkarılması için yargı kararı gerektiğini" savundu. Çıplak "RTÜK mevzuatında yapılacak bir işlem varsa biz yaparız."ifadelerini kullandı.

RTÜK'ün HDP’li üyesi Ersin Öngel de "Cemaat kanalları başvururlarsa konuyu RTÜK gündemine alırız." dedi.

Cemaate bir destek de ABD'den geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby düzenlediği günlük basın toplantısında, cemaat kanallarının platformdan çıkarılması yönündeki bir soruya yanıt verdi. Kirby "Bu haberlerle ilgili endişelerimiz devam ediyor. Terör propagandası suçlamalarından son derece endişe duyuyoruz." dedi.

ulusalkanal.com.tr