Vaka sayısı yükseliyor, salgın görülen ülkeler artıyor

Koronavirüs salgının merkez üssü haline dönen Avrupa'da can kaybı artıyor. Karantina ilan edilen İspanya'da yaşamını yitirenlerin sayısı 200'ü aştı. Fransa'da vaka sayısı son 24 saatte 2'ye katlandı. Panik yaşayan Almanya'da market rafları boşaldı. İtalya'da ise Çin'den uzanan yardım eli ile yürütülen amansız mücadele sürüyor. Amerika'dan, Rusya'ya, Afrika'dan, Batı Asya'ya dünya çapında son durum geliyor ekranınıza...

Vaka sayısı yükseliyor, salgın görülen ülkeler artıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Pandemi' ilan etmesine neden olan yeni tip koronavirüs Kovid-19 Avrupa'yı adeta kırıp geçiriyor.

İtalya'dan sonra salgının hızla yayıldığı İspanya, karantinaya alındı. Olağanüstü hal kararı, Başbakan Pedro Sanchez başkanlığında 7 saatten fazla süren Bakanlar Kurulu toplantısında alındı.

Başbakan Sanchez’in eşine yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. 17 özerk bölge arasında serbest dolaşımın yasaklandığı açıklandı. İspanyollar ikinci bir uyarıya kadar; İşe, eczaneye, hastaneye, markete gitmek ya da bankadan para çekmek için sokağa çıkabilecek. Restoran, plaj, piknik ve ev ziyaretleri yasaklandı.

Ve İtalya... Bilançonun hızla ağırlaştığı ülkede 175 kişi daha yaşamını yitirdi. Böylece ölenlerin sayısı bin 441'e yükseldi.

Halk mücadeleye destek vermek için pencerelere çıkarak millî marşlarını okudu, sağlık çalışanları alkışlandı.

Fransa'da ise son 24 saatte vaka sayısı ikiye katlandı. Ölenlerin sayısı 91'e yükseldi, önlemler artırıldı. Market, banka ve eczaneler dışındaki tüm ticari mağazaların kapatılmasına karar verildi.

Buna rağmen belediye seçimleri iptal edilmedi. Fransa İçişleri Bakanı "Salgının ülke nüfusunun yarısından fazlasını etkilemesinin beklendiğini" söyledi.

Almanya’da koronavirüs vaka sayısı 2 bin 78’e yükseldi. Panik yaşanan ülkede marketlerde gıda ve temizlik ürünlerinde sıkıntılar yaşanıyor.

New York'ta 82 yaşındaki bir kadın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece ölü sayısı 58'e çıktı. ABD Başkanı Donald Trump'a yapılan testinin ise negatif çıktığı açıklandı.

Pentagon, tüm resmi ve yarı resmi ziyaretleri ve personelin ülke içindeki seyahatlerini askıya aldı. Apple, Çin dışındaki tüm mağazalarını kapatma kararı aldı.

İngiletere'de ise farklı bir tartışma yürüyor. 21 kişinin öldüğü, vaka sayısının bin 400'ü aştığı İngiltere, kontrollü yayılma politikası izleyecek. Tepki çeken bu karar sonrası yönetim hafta içinde ek tedbirler alınacağını duyurdu. 70 yaş üstündekilerden dışarı çıklamaması istendi.

Irak’ta çok sayıa şehirde koronavirüsten dolayı sokağa çıkma yasağı ve tatil ilan edildi. Kovid-19 nedeniyle Filistin'de Mescid-i Aksa Külliyesindeki mescitler kapatıldı. Kuveyt ve Ürdün'de koronavirüs vaka sayısı arttı.

Senegal'de koronavirüs salgınına karşı önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Bangladeş, Kovid-19 salgını sebebiyle İngiltere hariç Avrupa uçuşlarını askıya aldı, Pakistan'da vaka sayısı 33'e yükseldi.

Güney Kore'nin yeni tip koronavirüs salgınından en fazla etkilenen güney kesimleri "Özel afet bölgeleri" ilan edildi. Filipinlerde 'de 15 Nisan'a kadar uçak ve otobüs seferleri iptal edildi.

Slovenya ve Danimarka'da koronavirüsten ilk ölümler olayları yaşandı. Sırbistan 7 ülkeden daha yabancı uyrukluların ülkeye girişlerini yasakladı

Rusya'da Kovid-19 vakası 59'a, Moldova'da 12'ye çıktı. Ukrayna, Polonya ile tren seferlerini askıya aldı. Bin 260 kişinin hastanelerde karantinaya alındığı Kırgızistan'da ise halka "Paniğe kapılmayın" çağrısı yapıldı.

Şimdiye kadar 8 yeni tip koronavirüs vakasının açıklandığı Kazakistan’da 1 aylık acil durum ilan edildi.

ulusal.com.tr

rusya amerika koronavirüs çin almanya afrika fransa Batı Asya avrupa italya