Gaziantep'te üzüm pekmezi zamanı
Gaziantep’te üzüm pekmezi zamanı geldi. Islahiye ilçesinde geleneksel yöntemlerle pekmez yapımına başlandı.
Yapımı zor olsa da ne üreticiler ne tüketiciler ondan vazgeçemiyor. Gaziantep’te şimdi üzüm pekmezi zamanı…
Islahiye ilçesinde geleneksel yöntemlerle üzüm pekmezi yapılmaya başlandı.
İlçede, Altınüzüm, Yeşilyurt, Boğaziçi Mahalleri başta olmak üzere yaklaşık 50 bin dekar alanda üzüm yetiştiriciliği yapılıyor.
Avrupa’ya ihraç edilen sofralık üzümlerin hasadının ardından kalan kısım pekmezlik olarak değerlendiriliyor. Hem tüketiliyor hem aile bütçesine katkı sağlanıyor.
Toplanan üzümler önce yıkanıyor ardından suyu çıkartılıyor. Evlerin bahçelerine kurulan dev kazanlarda da kaynatılarak pekmez haline getiriliyor.
ulusal.com.tr