İmza verenler içinde şaşırtan isimler! "Bahçeli içeriden vuruldu"

MHP’de muhalefet, olağanüstü kurultay talebini dün yargıya taşıdı. Dava dilekçesindeki ayrıntılar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 14 sayfalık dilekçede, Devlet Bahçeli’nin "kongreye gitmeyeceğim" açıklamaları kanıt olarak sunuldu. Bahçeli’ye yakın kişilerin de dilekçede isimlerinin yer alması şaşkınlık yarattı. Kulislerde, "Bahçeli içeriden darbe aldı" yorumları yapıldı.

İmza verenler içinde şaşırtan isimler! "Bahçeli içeriden vuruldu"

Olağanüstü kurultay isteyen ancak red yanıtı alan muhaliflerin "MHP yönetiminin kayyuma devredilmesini" istediği dava dilekçesinin ayrıntıları çıkmaya başladı.

Dava dilekçesinde muhaliflerin, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, “Partiyi kongreye götürmeyeceğim” açıklamalarını delil olarak gösterdiği öğrenildi.

Dilekçede imza atan kişilerin isimleri de yer aldı. İmza atanlar arasında genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın'ın yanı sıra 16 il başkanı da bulunuyor.

Sulh Hukuk Mahkemesine açılan 14 sayfalık dava dilekçesinde, bir dönem MHP'nin Yüksek Seçim Kurulu üyesi ve parti avukatı Kürşat Ergün’ün isminin de bulunması dikkat çekti.

Dilekçede partiyi kongre sürecine götürecek isimlere de yer verildi. Bu isimlerin arasında Bahçeli’ye çok yakın kişiler olduğu ortaya çıktı.

Mahkemenin kongre kararı alması durumunda görev yapacak isimler arasında, bir dönem Bahçeli’ye çok yakın olan Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır, Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç ve MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır bulunuyor.

Kurultay toplanırsa, 611’in üzerinde oy ile parti tüzüğü değiştirilecek. Değişiklikle birlikte aynı gün delegenin 20’de 1’inin imzasıyla genel başkanlık seçimi yapılabilecek.

ulusalkanal.com.tr