"Soykırım" önergesi geri çekildi

Alman Meclis'e sunulan sözde Ermeni soykırımı tasarısı geri çekildi. 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendiren önerge, Yeşiller Partisi Eşgenelbaşkanı Cem Özdemir, Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth ve Yeşiller Milletvekili Peter Meiwald tarafından sunulmuştu. Federal Meclis'te yapılan görüşmelerde Merkel hükümeti ile Sosyal Demokrat Parti hükümetinin önergeye destek vermemesi üzerine önergenin geri çekildiği bildirildi.

Alman Yeşiller Partisi Eşgenelbaşkanı Cem Özdemir, Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth ve Yeşiller Milletvekili Peter Meiwald tarafından 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendiren önerge geri çekildi.

Federal Meclis'te yapılan görüşmelerde Merkel hükümeti ile Sosyal Demokrat Parti hükümetinin önergeye destek vermemesi ve Yeşiller Partisi ile önümüzdeki aylarda "ortak bir önerge" hazırlama önerisi üzerine, önerge Cem Özdemir tarafından geri çekildi.

Odatv'nin haberine göre, koalisyon hükümeti yetkilileri ile Yeşiller Partisi anlaşarak, taraflar arasında hazırlanacak "ortak önergenin" Nisan ayında Meclis'e sunulması konusunda mutabakata vardı.

Tasarının Meclis gündemine geldiği dakikalarda Vatan Partisi Avurpa Temsilciliği'ne bağlı üyeler parlomento önünde eylem yaptı. Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım, Alman parlamenterlere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek-İsviçre Kararı hatırlattı. Yıldırım, "AİHM, asılsız iddialara ilişkin son noktayı koydu. Herkesi hukuka uygun hareket etmeye davet ediyoruz" dedi.

Bu arada önümüzdeki Meclis oturumunda Sol Parti'nin de ayrı bir önerge hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr