Soner Yalçın tanık olarak dinlenecek

Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı MİT TIR'ları davası ile CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu’nun “siyasal veya askeri casusluk” davası bugün görüldü. Birleştirilen iki davanın duruşması 11 Ocak'a ertelendi, mahkeme Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Soner Yalçın tanık olarak dinlenecek

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, hakkında açılan “siyasal veya askeri casusluk” davasında yargılaması başladı.

MİT TIR'ları görüntülerini Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği iddia edilen CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Berberoğlu, “siyasal veya askeri casusluk” ve “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”le suçlanıyordu.

MİT TIR'ları dosyası ile birleştirilen yargılama başladı. Berberoğlu'na 30'a yakın CHP milletvekili ve bir grup partili destek oldu.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı oturumda görülen duruşma öncesi, sanık Erdem Gül ve Enis Berberoğlu ile birlikte çok sayıda CHP’li milletvekili basın açıklaması yaptı.

Davaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan sanık Erdem Gül, “Bu bir gazetecilik davasıdır. Bu haberi yazmanın ödettiği bedeli gösteren bir davadır" diye konuştu.

CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu, “Suçlandığım konu doğru bir haberdir. Bu doğru haberin yazılması için, basılması için, yayılması için ne bedel gerekiyorsa siyasi olarak bu bedeli ödemeye de hazırım” dedi.

Milletvekilleri duruşma salona alınmadı, duruşmaya yalnızca sanık Erdem Gül, eşi Aslı Gül sanık Enis Berberoğlu, eşi Oya Berberoğlu ve avukatları katıldı.

ulusalkanal.com.tr

Soner Yalçın