PKK bombaları nerede üretiliyor, Türkiye'ye nasıl sokuluyor? İşte detaylar...

PKK'nın yola döşediği el yapımı patlayıcıları, Suriye'de Amerika'nın kontrolündeki köylerde ürettiği ortaya çıktı. ABD'li askerlerden aldıkları eğitimle bombaları üreten ve güçlendiren PKK'lılar Kamışlı üretinden patlayıcıları Türkiye'ye soktu. Açılım sürecinde de askerlerin geçiş yaptığı kritik güzergahlara yollara yüklü miktarda patlayıcı döşedi.

PKK bombaları nerede üretiliyor, Türkiye'ye nasıl sokuluyor? İşte detaylar...

PKK'nın Siirt , Dağlıca ve Iğdır'da patlattığı el yapımı bombaların, Suriye'de ABD kontrolündeki bölgelerde üretildiği ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, örgütün bombalı eylemleri Ankara'da değerlendirildi. Güvenlik birimlerinin değerlendirmelerine göre PKK el yapımı patlayıcıları ilk olarak Suriye'nin Ayn el Arap bölgesinde kullanmaya başladı. YPG militanları ve PKK'lılar Suriye'deki ABD askerlerinden el yapımı patlayıcı, tuzaklama ve pusu eğitimi aldı.

PKK'lılar Suriye'de öğrendikleri tuzaklama planını Türkiye'de de uygulamaya soktu. ABD kontorolünde üretilen ve güçlendirilen el yapımı patlayıcılar Kamışlı üzerinden Türkiye'ye getirildi.

Örgüt açılımdan faydalanarak bombaları, Türk ordusunun geçiş güzergahına tuzakladı.

Ağustos ayının ilk haftasından itibaren hazırlıklar yapıldı. Patlayıcıları kullanacak teröristler ABD'lilerin PYD kamplarında ve Kandil'de eğittiği PKK'lılardan seçildi.

Operasyonların başlamasıyla tuzaklanan bombalar da harekete geçirildi.

ulusalkanal.com.tr