Meclis'in bugün yoğun bir gündemi olacak

Meclis, milyonlarca yurttaşı ilgilendiren kanun teklifi için bugün mesai yapacak. Plan Bütçe Komisyonu, vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5 indirim getiren "torba kanun" teklifini ele alacak. Torba kanunla, zarara uğramış esnafa yardımcısı olması için Esnaf Ahilik Sandığı da kurulacak.

Meclis'in bugün yoğun bir gündemi olacak

Plan ve Bütçe Komisyonu, önemli bir torba kanun teklifini ele alacak. Milyonlarca yurttaşın çalışma hayatını yakından ilgilendiren teklif, birçok konuda düzenleme içeriyor.

Teklife göre, vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim gelecek, indirim tutarı, 1 milyon liradan fazla olmayacak.

Torba yasa teklifinin içinde Esnaf Ahilik Sandığı kurulması da var. Düzenlemeye göre sandık, bütçe kapsamı dışında olacak, gelirlerinden vergi kesintileri hariç kesinti yapılamayacak.

Ahilik Sandığıyla birlikte bir de Fon kurulacak. Ekonomik zorluklar nedeniyle iflas eden ya da dükkanını kapatmak zorunda kalan esnaf, yeni bir iş yerini açana kadar bu fondan yararlanacak. Tarım Bağ-Kurluları, isteğe bağlı sigortalılar, jokey, antrenör, köy ve mahalle muhtarları hariç bütün Bağ-Kurlular bu fondan yararlanabilecek.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini düzenleyen Torba yasa, dövizin Türkiye’ye gelmesi için yabancı kişi ve kurumlara haklar veriyor.

Düzenlemeye göre, yabancı kişi ve kurumlar, iş yeri ve konut alımlarında, yurt dışından getirilecek dövizle ödenmesi şartıyla, ilk konut alımında KDV’den muaf tutulacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu saat 15'30'da mesaisine başlayacak.

Saat 15'te oturumu açılacak Meclis Genel Kurulu’nda bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin yasa tasarısı görüşülecek.

ulusalkanal.com.tr

tbmm meclis