Erdoğan komisyon talimatı verdi

Ak Parti ve CHP arasında İş Bankası hissesi üzerinden yapılan tartışma sürüyor. Hükümet cephesi CHP’ye ait hisselerin Hazineye devrini sağlayacak yasal düzenleme için bir komisyon kurdu. Çalışmalarını başlattığı öğrenilen komisyonun yasa teklifini ne zaman sunulacağı ise henüz belli değil. İktidar ve muhalefet arasında yaşanan tartışmaya hukukçulardan da uyarı geldi. Avukat Ceyhan Mumcu, bu tartışmanın her iki partiye de zarar vereceğinin altını çizdi.

Erdoğan komisyon talimatı verdi

İktidar ve muhalefet arasındaki büyüyen İş Bankası tartışmasına hukukçulardan uyarı geldi.

Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda CHP’nin İş Bankası’nda yüzde 28,09’luk bir hissesi bulunuyor. CHP bu hisseden elde edilen gelirleri vasiyet gereği Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na aktarmak zorunda. Ancak iktidar cephesi CHP’nin ticari faaliyet yaptığını belirterek hisselerin Hazine’ye devredilmesi çıkışını yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla İş Bankası'nın CHP'ye ait hisseleri de yeniden tartışmaya açıldı. Erdoğan’ın talimatının ardından da Ak Parti cephesi harekete geçti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında bir komisyon oluşturulduğu ifade edildi. Komisyonun hisselerin CHP tarafından nasıl kullanıldığı, ticari faaliyet olup olmadığını araştırdığı öğrenildi.

Muhalefet cephesi ise hisselerin Hazine’ye devri konusunda tepkili. CHP, hükümeti “Türkiye’yi gerecek adımlardan uzak durmalı” sözleriyle eleştirdi. Açıklamalarda “Atatürk’ün vasiyetine sahip çıkacağız” denildi.

İki parti arasında süren hisse tartışmasını Avukat Ceyhan Mumcu Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Mumcu, hükümetin devir işlemleri için nasıl adımlar atacağını anlattı.

Ülkenin gündeminin hisse tartışması olmaması gerektiğini belirten Mumcu, tartışmanın her iki partiye zarar vereceğini de vurguladı.

ulusal.com.tr

chp ak parti iş bankası