Ukrayna'ya ABD silahı

Donetsk Halk Cumhuriyeti Parlamentosu Başkan Yardımcısı Denis Puşilin, ABD'nin Ukrayna yönetimine silah sevkiyatına başladığını açıkladı. Puşilin, "Silah sevkiyatı artık yapılıyor. Gorlovka’da NATO işaretli mermiler kullanıldı" dedi.

Ukrayna'ya ABD silahı

Çatışmaların şiddetlendiği Ukrayna'da ABD silahlarının kullanıldığı iddia edildi. Donetsk Halk Cumhuriyeti Parlamentosu Başkan Yardımcısı Denis Puşilin, Batı’nın fiilen Kiev’e ölümcül silah sevkiyatına başladığını açıkladı.

Puşilin, ABD’nin Ukrayna’ya ölümcül silah sevkiyatı başlatabileceği haberini yorumladı. Silah sevkiyatının yapıldığını belirten Puşilin, "Gorlovka’da NATO işaretli mermiler kullanıldı" dedi.

Kiev yönetimine verilen silahların sivil ölümleri daha da artıracağını belirten Puşilin, "Bu tür silah sevkiyatları, krizin tırmanmasına ve çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olacak. Bunu engellemek ve müzakere masasına oturmak en mantıklı adım olurdu. Ancak Kiev yönetimi barış için çaba harcamıyor." ifadelerini kullandı.

Puşilin, Kiev yönetimin Amerikan savaş taktiklerini kullandığını ve çok sayıda sivil can kaybına yol açacak bir mesafeden ağır bombardımanlar gerçekleştirdiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr