İşkence gördü ceza aldı!

İzmir Karabağlar’da 2011 yılında Polis Merkezi’nde dövülen Feyziye Cengiz ve işkenceci polisler hakkında açılan davada karar açıklandı. Feyziye Cengiz hakaretten 442 gün ceza alırken 2 polis memuru da 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Diğer 2 polis de beraat etti.

İşkence gördü ceza aldı!

İşkence gören kadın, işkenceci polislerden daha ağır cezalandırıldı.

17 Temmuz 2011'de polis Feyziye Cengiz'i müzikholde; "kimliksiz olması izinsiz çalışması ve polise mukavemette bulunduğu" gerekçeleriyle gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü.

Polislerin Feyziye Cengiz’i polis merkezinde darp ettiği güvenlik kamera kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı. Bu görüntüler Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Feyziye Cengiz polislerden, polisler de olay sonrası Fevziye Cengiz'den şikayetçi oldu. Polisler, Cengiz’in kendilerine hakaret ettiğini ve mukavemette bulunduğunu iddia etti.

İzmir 6. Ağır ceza mahkemesi’nde görülen davada Feyziye Cengiz’e polise hakaretten 442 gün hapis cezası karşılığı 8 bin 840 lira, işkenceci 2 polise de 1 yıl 3’er ay hapis cezası verildi. Diğer 2 polis de beraat etti.

Mahkeme heyetindeki kadın üye hakim Aysun Mutlu, polislere işkence suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirterek karara şerh düştü.

HABER-KAMERA: ERDEM ÖZDEMİR

ulusalkanal.com.tr

izmir karabağlar İşkence