Amerika'da iki askeri noktaya şok saldırı

ABD’nin güneyindeki Tennessee eyaletindeki iki askeri noktada silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda en az bir kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Amerika'da iki askeri noktaya şok saldırı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Tennessee eyaletinde askeri merkezlere düzenlenen silahlı saldırıda 4 asker yaşamını yitirdi.

Chattanooga kentinde meydana gelen olaylarda, biri polis en az 3 kişi de yaralandı.

Silahlı saldırgan güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Bölge savcısı terör saldırısı şüphesi üzerinde durduklarını ifade etti:

“FBI ve diğer kurumlar olayı sıkı bir bir şekilde soruşturuyor. Gerçeği ortaya çıkardıklarında bunun tam bir terör eylemi mi yoksa sadece silahlı bir saldırı mı olduğunu anlayacağız. Belki de her iki durumun karışımı bir durum söz konusu.”

Yetkililer, iki ayrı noktaya düzenlenen saldırının faalinin adının Muhammed Yusuf Abdulaziz olduğunu açıkladı.

Çatışmanın bittiğine dair haberler ise polis tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

SALDIRININ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD)Tennessee eyaletindeki Chattanooga kentinde iki askeri merkeze düzenlenen silahlı saldırı şok etkisi yaratırken, olayın nedenleri araştırılıyor.

Yetkililer dört askerin hayatını kaybettiği saldırının failini Kuveyt doğumlu ABD vatandaşı 24 yaşındaki Muhammed Yusuf Abdülaziz olarak açıkladı.

Güvenlik güçleri yaptığı açıklamada Abdülaziz’in terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve benzer gruplarla iletişimi olabileceği konusunda saldırı öncesinde yetkililer tarafından soruşturulduğunu kaydetti.

Öte yandan özel timlerle saldırganın evine baskın yapılırken, bir çok kişinin gözaltına alındığı görüldü. The New York Times gazetesi ise güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Abdülaziz’in babasının bir kaç yıl önce yabancı terör örgütleriyle bağlantısı olabileceği gerekçesinde soruşturulduğu ve deniz aşırı seyahatleri nedeniyle sorgulandığını bildirdi.

Olayda üç kişi de yaralanmış saldırgan da ölü ele geçirilmişti.

(euronews)