Bahçeli'den Davutoğlu'na kamera önerisi

Yeni Anayasa turuna başlayan AKP'nin ikinci durağı, 4 Ocak’ta MHP olacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinde, "yeni Anayasa değil, yenilenmiş Anayasa" isteyecek. Bahçeli’nin Anayasa uzlaşma komisyonunda kabul edilen 60 maddeye de itiraz etmeyeceği belirtiliyor. MHP Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi ve Başkanlık sistemine ise karşı çıkıyor.

Bahçeli'den Davutoğlu'na kamera önerisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'den sonrayeni Anayasa turunda ikinci durağı, MHP olacak.

Yeni anayasayla Türk Milleti” ifadesinin yerine “eşit vatandaşlık” tanımının getirilmesi hedefleniyor.

Davutoğlu bu kapsamda 4 Ocak Pazartesi günü MHP Lideri Devlet Bahçeli bir araya gelecek.

Milliyet gazetesinin haberine göre Bahçeli Davutoğlu'ndan "yeni Anayasa değil, yenilenmiş Anayasa" isteyecek, MHP'nin Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine ve Başkanlık sistemine kapalı olduğunu ifade edecek.

Bahçeli daha önce Uzlaşma Komisyonu'nda kabul edilen 60 maddeye ise itiraz etmeyecek, Davutoğlu'ndan yeni Uzlaşma Komisyonu kurulmasını isteyecek.

MHP liderinin, Davutoğlu ile görüşmede sürpriz bir talepte de bulanacağı belirtiliyor. Buna göre Bahçeli Davutoğlu’na “görüşmeyi kameraya alalım” önerisinde bulunacak. Önerinin kabul edilmemesi halinde ise görüşmeye katılan MHP heyetindeki bir yetkili tutanak tutacak.

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu yeni anayasa çalışmaları kapsamında 30 Aralık'ta bir araya gelmişti. İki parti 1982 Anayasasının mutlaka değiştirilmesi konusunda anlaşma sağlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Ahmet Davutoğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli