Çankaya Belediyesi'nde işçiler eylemde: Toplu İş Sözleşmesi beklentileri karşılamadı, çöpler sokaklarda kaldı

Çankaya Belediyesi ve Genel-İş Sendikası toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya vardı. İşçilerin günlük 195 lira brüt ücret talebine karşılık 160 liraya imza atıldı. Özlük haklarda da birçok talep sonuçsuz kaldı. Sendikaya tepki gösteren işçiler, beklentilerin altındaki sözleşmeye imza atılması üzerine eyleme başladı.

Çankaya Belediyesi'nde işçiler eylemde: Toplu İş Sözleşmesi beklentileri karşılamadı, çöpler sokaklarda kaldı

İşçilerin taleplerini görmezden gelen sözleşmeye imza atıldı. Emekçiler, hem belediyeye hem de sendikaya tepki gösterdi.

Çankaya Belediyesi’nde aylardır süren ÇANPAŞişçilerinin toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı. İşçiler, günlük ücretin 114 liradan 195 liraya çıkartılmasını istedi. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ise 160 liraya imza attı.

Sadece maaşlardaki zam artışı değil sosyal haklarda da umutlar suya düştü. Güvenlik işçilerinin 45 saatlik çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi, havuzlarda çalışan emekçilerin hafta tatil günlerinin değiştirilmesi de talebi masada kaldı.

Sendikaya tepki gösteren işçiler, 8 Temmuz Perşembe'yi 9 Temmuz Cuma'ya bağlayan gece Çankaya Belediyesi önünde toplandı. Burada eylem yapan emekçiler daha sonra belediyeye ait Mühye Şantiyesine giderek nöbet tutma kararı aldı. Protestolar nedeniyle çöpler toplanmadı.

İşçiler şantiyede yaptığı açıklamalarla sendikaya tepkilerini gösterdi. Bir işçi, “Bu sözleşme işçiden yanayım diyen bir sendika genel merkezinin enflasyonun altında ezilmiş olan bizleri yok saymasıdır" dedi.

Bir başka işçi de, "Utanmadan bir de, 'Hayırlı uğurlu olsun, Türkiye’nin en iyi sözleşmesini yaptık' diye mesaj atıyorlar bize" sözleriyle sendika yönetimini eleştirdi.

Eylemler gün ağırdığında da devam etti. İşçiler belediye binası içinde oturma eylemi yaptı.

eylem işçi toplu iş sözleşmesi çankaya Çankaya Belediyesi Genelİş Sendikası brüt