Obama ile Putin telefonla görüştü

Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılacak NATO toplantısı öncesi ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonla görüştü. Ukrayna ve Dağlık Karabağ sorununun çözümü için görüş alışverişinde bulunan iki liderin gündeminde Suriye de vardı. İkili, IŞİD ve El Nusra örgütlerinin ortadan kaldırılması için mücadelenin artarak devam etmesi yönünde anlaştı.

Obama ile Putin telefonla görüştü

NATO toplantısı öncesi Amerikan ve Rus lider telefonla görüştü.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna, Dağlık Karabağ ve Suriye konusunda görüşmeler yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Obama, Putin'in Azerbaycan ve Ermenistan başkanlarıyla yapacağı görüşme öncesinde, iki ülke arasında yaşanan Dağlık Karabağ sorununun çözümü hakkında konuştu" ifadesine yer verildi.

ABD'nin, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan Dağlık Karabağ sorununun çözümü için Rusya ve Fransa ile çalışmaya hazır olduğu belirtildi.

İki liderin görüşmesinde Suriye de konuşuldu. Obama’nın Suriye hükümetinin çatışmaların durdurulması anlaşmasına uymadığını söylediği, Putin’in ise teröre karşı mücadelenin sürdüğünü söylediği ifade edildi.

Açıklamada, liderlerin terör örgütü IŞİD ve El-Nusra'yı ortadan kaldırmak konusundaki çabaların devam etmesi yönünde mutabık kaldıkları kaydedildi.

Ukrayna konusunda ise Obama'nın, Putin'e Ukrayna'nın doğu kısmındaki çatışmaların artmasını engellemesini istediği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr