Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan skandal talimat: Seçim sonrasına kadar durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın skandal bir talimatla, iş denetimlerini 1 Kasım seçimlerinin sonrasına kadar durdurduğu ortaya çıktı. Durdurmaya gerekçesi de hizmet içi eğitimler...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan skandal talimat: Seçim sonrasına kadar durduruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Türkiye’deki tüm iş müfettişlerine "Ekim ayında seminer var. Kamuoyuna yansıyan ve acil olanlar dışında işyeri denetimi yapmayın" şeklinde skandal bir talimat verdiği ortaya çıktı.

Balıkesir’de önceki günlerde hastane inşaatında göcük altında kalan 4 işçinin yaşamlarının yitirmesinin hemen ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Türkiye'deki tüm iş müfettişlerine skandal bir talimat verdiği öğrenildi.

Hürriyet Gazetesi'nden Hacer Boyacıoğlu imzalı habere göre iş kazaları devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş güvenliği denetimlerini tüm iş müfettişlerine gönderdiği bir yazıyla durdurdu. Bakan Ahmet Erdem'in imzası bulunan 29 Eylül tarihli yazıda Ekim 2015’te yapılması planlanan veya devam eden işyeri denetimlerinin kasım ayında gerçekleştirilmesi talimatı verildi. Bakanlık yetkilileri hizmet içi eğitim nedeniyle denetimlerin ertelendiğini ileri sürerken geçmiş yıllarda kasım veya aralık ayında yapılan eğitim seminerleri denetimleri durdurmamıştı.

ulusalkanal.com.tr