'Soma'nın hesabı sorulacak'

Maden Şehitlerimiz İçin Yürüyen TaLeBe'ler, Facianın Sebebi İhmal Değil AKP'nin Kölelik Sistemi Dediler

'Soma'nın hesabı sorulacak'

Türkiye'nin yüreğine acısı düşen maden faciası tüm halkı sokağa döktü. Antalya'da bu kez liseliler alandaydı. TLB'li gençler Kapalı Yol girişinden Cumhuriyet Meydanı'na maden faciasında yaşamını yitiren şehitlerimiz için yürüdü. Gençlerin dilinde öfke ve tepki sloganları vardı. Meydan'da maden şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunan gençler, bir süre oturma eylemi yaptı. Gençler kararlı; 'Soma maden faciasının hesabı sorulacak' diye haykırdılar. Gençlerin eylemine Antalyalıların desteği yoğun oldu.

Türkiye Liseliler Birliği diğer adlarıyla talebelilerdi bu kez Soma'nın ağıtını yakan. Acıyı haklı tepkiye, ağıtı da haykırışa dönüştürdüler. 'Canımızı Yakan TOMA Değil SOMA' yazılı dev pankartın ardından başlarında baretler ellerinde 'Çocuk İşçiler Olmasın, Okullar Çoğalsın', 'Gün Kömürden Daha Kara', 'O Kömür Madeni İçimizi Isıtmıyor, Yakıyor!', '15 Yaşındaki Çocuğun Eylemde Ne İşi Var Dediniz, 15 Yaşında ki Çocuğun Madende Ne İşi Var', 'Şimdi Hangi Kömür Isıtır Madende Babası Ölmüş Yetimin Kalbini' yazılı dövizler, dillerinde "Durma Haykır Taşerona Hayır", "İşçiler Birleşin İktidara Yerleşin", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek", "Hükümet İstifa", "Kaza Değil Katliam Katil Sensin Erdoğan", "Sermayenin Uşağı Katil Tayyip Erdoğan", "Soma'nın Hesabı Sorulacak" sloganlarıyla yürüdüler. Yürüyüş boyunca Antalyalıların gençlere desteği yoğun oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda şehitlerimiz için saygı duruşu yapan gençlere çevredeki yurttaşlarda eşlik etti. Saygı duruşunun ardından konuşan TLB İl Başkanı Egehan Soysüzen, tüm Türkiye'nin yasta olduğunu kaydetti. Facianın sebebinin ihmal olmadığını belirten Soysüzen, sebebin AKP'nin işçilere dayattığı kölelik sistemi olduğunu ifade etti. Soysüzen, gençlik olarak facianın hesabını soracaklarını vurguladı.

Açıklamanın ardından TLB'li gençler bir süre oturma eylemi yaptı.

Haber-Fotoğraf: Devrim Dönmez

ulusalkanal.com.tr